Finhacka vitlöken. Blanda den i en stor skål med olivolja, persilja, citronskal, lite salt och nymald svartpeppar.
Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet. Skölj rucolan och låt den rinna av.
Strimla kycklingfiléerna. Hetta upp Milda i en stekpanna och bryn kycklingstrimlorna runt om.
Häll på vin och vinäger, låt vätskan koka in helt. Krydda med salt och svartpeppar och håll det varmt.
Låt spaghettin rinna av ordentligt. Lägg spaghettin, kycklingstrimlorna och rucolasalladen i en skål med citronoljan. Blanda salladen försiktigt med pinjenötterna. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Det här receptet cirkulerar runt på olika sajter i lite olika varianter. Jag gjorde min egen version. 4 portioner 300 gram pasta 250 gram varmrökt lax 1 ask babyspenat 2 schalottenlökar 75 gram sockerärtor skalet från citronen nedan Dressing
Jag började med att skölja all salladoch sedan fördela upp den på ett stort uppläggningsfat. Den är lite Ceasarsallad-inspirerad men med stekta kasslertärningar i istället för bacon
Kyckling3kycklingfiléer 1 tsk paprikapulver salt peppar rapsolja, till stekning. 1Pastasallad200 g pasta (gärna farfalle eller penne) 1 burk majs (à 280 g) 200 g skogschampinjoner 250 g körsbärstomater 0,5 purjolök örtsalt svartpeppar
Skölj och skär salladoch grönsaker i bitar. Skär kycklingen i mindre bitar. Koka pastan och låt svalna. Blanda ihop alla ingredienser till salladenoch häll över dressingen och servera
Korven tillsattes igen och jag ställde sedan denna härlighet till sallad åt sidan medan jag tillredde de andra komponenterna som skulle ingå i denna helt vanliga måndags middag
Toppa medsalladslökoch dressa med citronsaft, olivolja, salt och peppar. Förra veckan gjorde jag denna otroligt goda ljumma sallad, som nog kommer att bli en sommarfavorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.