Kyckling Provence
Milda.se
Milda.se

Kyckling Provence

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 st medelstora potatisar
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk Knorr flytande kycklingfond
  • 1 tsk salt
  • ½ krm mald svartpeppar
  • 1½ tsk rosmarin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad persilja
  • 3 msk Milda flytande margarin
  • 4 st kycklingklubbor

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär potatisen i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg dem i en smord ugnsäker form.

    Blanda vatten, buljong, hälften av saltet och pepparn och häll över potatisen.

    Blanda resten av saltet, pepparn och rosmarinen. Strö kryddorna över kycklingklubborna. Lägg dem på potatisbädden.

    Sätt formen i nedre delen av ugnen och stek kycklingen ca 15 minuter.

    Blanda Milda Culinesse med pressad vitlök. Ta ut formen och pensla kycklingbitarna med Mildablandningen.

    Ugnsstek kycklingbitarna i mitten av ugnen ytterligare ca 25 minuter. Klubborna är genomstekta när köttsaften är klar, utan rosa inslag.

    Strö över persilja och servera med lättfrästa grönsaker, t ex paprika, squash eller morot.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.