Tips! Tillsätt gärna en tärning höns eller grönsaksbuljong när du kokar riset.
Häll matfett i en kall stekpanna. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna försvunnit - lägg i kycklingklubborna och bryn dem gyllenbruna runtom. Lägg över dem i en tjockbottnad låg, vid gryta.
Skala och hacka löken. Dela paprikan, kärna ur och skär i mindre bitar. Fräs lök och paprika i matfett i en stekpanna. Lägg sedan över i grytan.
Smula ner osten i grytan och tillsätt Milda Mat, låt grytan koka upp. Lägg i en hel vitlöksklyfta smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra i ca 15 minuter. Servera med nykokt ris.
När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
½ dl kycklingfond. Häll på grädde och fond, samt riv över parmesan, krydda ev med salt och peppar. Såsen kommer att skära sig, men det är det som är själva grejen med den här maträtten
Häll av pastavattnet och blanda pastan medkycklingen. Servera kycklingpastanmed grönsalladen. Tillsätt citronskal och saft när kycklingen är genomstekt
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.