Ankbröst med rosépepparsås
Milda.se
Milda.se

Ankbröst med rosépepparsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ankbröst
  • salt
  • svartpeppar
  • malen
  • 1 msk socker
  • 3 dl kalv- eller oxbuljong
  • 4 msk madeira
  • 4 msk rödvin
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 8 st rosépepparkorn
  • 2 msk lingon
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • salt
  • Maizena

Beskrivning

    Snitta ankbrösten på skinnsidan och putsa bort ev. hinnor. Lägg dem i kylen så länge. Sätt ugnen på 175°C. Salta och krydda ankbrösten.

    Bryn ankbrösten på medelhög värme i en stekpanna på skinnsidan först, vänd och stek på andra sidan. Placera ankbrösten på en plåt och stek dem färdiga i ugnen. Använd en stektermometer. Innertemperaturen ska vara 66°C.

    Låt ankbrösten vila insvepta i aluminiumfolie ca 10 minuter. Servera ankbrösten med potatiskaka, sås och apelsinsallad.

    Sås:
Smält sockret gyllenbrunt i en kastrull, tillsätt buljong, madeira, rödvin och rosépeppar. Koka upp och låt såsen koka ihop till hälften. Sila såsen och häll tillbaka såsen i kastrullen. 
 Tillsätt lingonen och låt såsen sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och red en aning med Maizena såsredning eller majsstärkelse. Blanka av med Milda.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.