Kryddig äppelkompott med vaniljskum och havrefras
Milda.se
Milda.se

Kryddig äppelkompott med vaniljskum och havrefras

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st syrliga äpplen
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 2-3 msk råsocker eller farinsocker
  • 1 st kanelstång
  • 1 st stjärnanis
  • 1 st citron
  • saften
  • 3 msk vatten
  • 25 g Milda mat & bakmargarin
  • 2 msk råocker eller farinsocker
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 2½ dl Milda Vaniljvisp

Beskrivning

    Skala, kärna ur och tärna äpplena. Lägg äpple, vaniljsocker, stjärnanis, socker, citronsaft och vatten i en kastrull. Sjud under omrörning på svag värme ca 5 minuter. Kompotten ska vara relativt grov med äppelbitar kvar. Låt gärna kompotten stå och dra åt sig smakerna över natten.

    Smält margarinet i en stekpanna tillsammans med socker. Blanda ner havregryn och stek till gyllenbrun färg. Låt svalna.

    Vispa Milda Vanilj Visp till lätt och fluffig konsistens. Servera kompotten i glas med Milda Vaniljvisp och havrefras över.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.