Kronans kaka
Milda.se
Milda.se

Kronans kaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 medelstora kokta kalla potatisar (150g)
  • 150 g Milda mat & bakmargarin
  • 1½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2½ dl sötmandel
  • skållad och mald
  • 6 bittermandlar
  • skållade och malda

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C.

    Riv potatisen på rivjärn eller pressa den genom potatispress.

    Rör Milda och strösocker vitt och poröst.

    Tillsätt äggulorna, en i sänder, under kraftig omröring samt mandel och potatis.

    Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda försiktigt ner dem i smeten.

    Häll smeten i en mycket väl smord och bröad rund form, 20-22 cm I diameter, gärna med löstagbar kant.

    Grädda kakan i 50-60 minuter.

    Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den och låt den kallna under formen. Servera med vispad Milda Visp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.