Rör samman socker och margarin. Tillsätt ägg och rör ihop.
Blanda alla kryddor i en skål tillsammans med bakpulver och mjöl och häll försiktigt över det på margarinblandningen. Knåda samman allt till en smidig deg.
Rulla ut degen med fingarna på ett mjölat bakbord, och skär upp 0,5-1,5 mm tjocka skivor.
Rulla de uppskurna bitar till små bollar och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite med ett lätt tryck med fingrarna.
Grädda pepparkakorna i 10-12 min på 200 grader (varmluft 180 grader) tills de har fått en lätt ljusbrun färg.
Låt pepparkakorna svalna av innan du flyttar över dem på galler. Koka upp farinsocker, sirap och vatten, och rör i fettet som du först har skurit i ett par, tre bitar
Men man kan även göra krispiga sötpotatis pommes utan fritös. Krispiga sötpotatis pommes, 4 port. Ugnsrosta sötpotatisen i ca 30-40 minuter eller tills de blir krispiga
Bara en dag kvar nu, sen är det julafton. Har ni fixat all julmat och handlat klart julklapparna. Vi åker till mamma och pappa på julafton, vilket känns väldigt lyxigt
Hej på er allihop,. I helgen som gick bjöd jag familjen på hamburgertallrik med hemgjord bröd, egna burgare, egen sås… Ja ni förstår – jag försökte göra så mycket som möjligt från grunden
På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. ). Här kommer en glutenfri mjuk pepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
Det börjar dra ihop sig till advent och visst är det väl mysigt att äntligen få tända alla ljus och stjärnor i fönstren och njuta av att vintern plötsligt känns lite mindre mörk och ogästvänlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.