Kolakakor
Milda.se
Milda.se

Kolakakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g Milda mat & bakmargarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Beskrivning

    Värm ugnen till 175°C.

    Rör rumsvarmt Milda och socker poröst i en skål för hand eller med elvispens vispkrokar.

    Tillsätt vaniljsocker, sirap och mjölet som blandats med bakpulvret.

    Arbeta snabbt ihop degen. (Om du använder matberedare tillsätts alla torra ingredienserna samtidigt i skålen och matfettet som ska vara kylskåpskallt skärs i bitar och läggs ovanpå. Sedan kör man degen precis så mycket att den går ihop – inte längre för då kan den bli överarbetad.)

    Dela degen i 3 bitar och rulla ut till ca 40 cm långa längder.

    Lägg längderna på bakplåtspapper och platta ut dem lite.

    Grädda dem i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills kakorna är ljusbruna.

    Skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm, medan de är varma.

    Låt kakorna svalna på plåten innan du lägger över dem på ett galler.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.