Kokt kalv med dillsås
Milda.se
Milda.se

Kokt kalv med dillsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kalvkött
  • benfritt
  • 2 liter vatten
  • ca.
  • 2 gula lökar
  • 4 morötter
  • 2 palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 1 hg
  • 1 msk salt
  • 8 korn vitpeppar
  • hel
  • 2 lagerblad
  • 2 knippor dill
  • 8 dl köttbuljong från koket
  • 2½ dl Milda Mat
  • 1-2 msk Maizena Majsstärkelse
  • 2 msk Winborgs Ättikssprit (12%)
  • ½ citron
  • saften av
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • malen
  • 2 dl dill
  • finhackad

Beskrivning

    Häll vatten i en kastrull eller gryta och låt det koka upp. Skrapa köttet och ta bort ev senor. Skär sedan köttet i stora grytbitar och lägg det i det kokande vattnet. Skumma noga.

    Skala lök, två av morötterna, palsternacka och rotselleri. Dela dem i stora bitar. Lägg allt i grytan tillsammans med salt och kryddor. Lägg i kvistarna från dillen. Fyll på mer vatten om det behövs, vattnet ska täcka köttet och grönsakerna. Låt sjuda under lock på svag värme i 1-1½ timme. Skumma vid behov.

    Ta upp köttet och lägg det i en skål, täck med folie. Sila buljongen.

    Blanda buljongen med Milda Mat och låt det koka upp och sedan småkoka i 5-10 minuter.

    Skala två morötter och skär dem i slantar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten.

    Hacka dillen fint.

    Red av såsen med majsstärkelsen utrört i lite kallt vatten. Smaksätt med ättikssprit, citronsaft, socker, salt och vitpeppar.

    Tillsätt köttet, morotsslantarna och hälften av dillen. Låt allt bli varmt. Tillsätt resten av dillen.

    Servera med nykokt potatis och lättkokta sockerärter och haricots vert.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.