Koka fisk i ugn
Milda.se
Milda.se

Koka fisk i ugn

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3.5 2 röster

Beskrivning

    Hela fiskar (runt 1½ kg) kokas lättast i ugnen. Hel fisk kan koka i sitt eget spad tillsammans med lite grönsaker. Den kan också skäras i tjocka skivor eller filéer (t ex lax) och sjudas i buljong eller i spad smaksatt med t ex vitt vin.

    Sätt ugnen på 100°C.

    Smörj en långpanna eller en ugnssäker form med Milda. Lägg som i detta fallet den hela biten laxfilé med skinnsidan nedåt. Vid så här låg temperatur bevarar fisken sin saftighet och behöver inte täckas över. Efter ca 60 min är fisken färdigkokt.

    Kokas fisken i 200°C blir den fortare färdig men inte lika saftig. Den måste då täckas över med aluminumfolie under tiden den tillagas.

    Pochera

    Att pochera fisk innebär att fisken sjuds i minimalt med vätska över en bädd av grönsaker i en vid kastrull. Sjötunga, lax, mindre piggvar och fiskfilé och skivor av fisk passar bra att pochera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.