Hela fiskar (runt 1½ kg) kokas lättast i ugnen. Hel fisk kan koka i sitt eget spad tillsammans med lite grönsaker. Den kan också skäras i tjocka skivor eller filéer (t ex lax) och sjudas i buljong eller i spad smaksatt med t ex vitt vin.
Sätt ugnen på 100°C.
Smörj en långpanna eller en ugnssäker form med Milda. Lägg som i detta fallet den hela biten laxfilé med skinnsidan nedåt. Vid så här låg temperatur bevarar fisken sin saftighet och behöver inte täckas över. Efter ca 60 min är fisken färdigkokt.
Kokas fisken i 200°C blir den fortare färdig men inte lika saftig. Den måste då täckas över med aluminumfolie under tiden den tillagas.
Pochera
Att pochera fisk innebär att fisken sjuds i minimalt med vätska över en bädd av grönsaker i en vid kastrull. Sjötunga, lax, mindre piggvar och fiskfilé och skivor av fisk passar bra att pochera.
Skivafiskfilén, lägg i form och strö över dillen. Favoritirepris. Slå det över fisken. Den här är grymt god, så har nimissat den får ni åter chansen att prova på den
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idagfick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Koka upp potatisari lättsaltat vatten tills dem är mjuka. Idag blev det fisk med kraschad potatisiugn, skolans goda sås ( något omgjord) och syrligvitlöks sallad
Lämpligfisk , Lax, Röding, Sik, Harr. Den kalla såsen förbereds gärna dagen innan med Creme Fraishe, Löjrom och Dill, mängden löjrom och dill efter smak
Skala potatisen och koka den mjuk. Vikihopfiskfiléerna och lägg dem i en ugnssäker form. Att få en perfekt tillagadfisk behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fiskentagits bort från värmen
Tillmiddagidag lagade jag litefiskiugnen som jag serverade tillsammans med stekt blomkålsris. Vi är litedåliga på att äta fisk så jag har lovat att nu försöka bjuda på det minst en gång i vekcan
Lägg över fiskeni en smord ugnsfast form. Dela fiskenibitar och krydda med salt och peppar. Vispaihop mjöl, grädde, chilisås och dill och häll i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.