Kikärtsbullar
Milda.se
Milda.se

Kikärtsbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 250 g konserverade kikärter
  • 2 tsk salt
  • 2 krm fänkål
  • malen
  • 1 msk flytande honung
  • ½ dl Milda flytande margarin
  • 360 g grahamsmjöl
  • 420 g vetemjöl
  • grahamsmjöl eller dinkelmjöl att rulla bullarna i

Beskrivning

    Häll av kikärterna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten, låt rinna av väl. Mixa kikärterna till en slät smet med hjälp av en mixerstav.

    Värm vattnet till 37°C i en kastrull. Tillsätt kikärtspurén och blanda ut den i vattnet.

    Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av degspadet och rör ut jästen. Häll i resten av spadet. Rör ner salt, honung, margarin, fänkål, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet (spar lite till utbakningen).

    Arbeta degen väl, i matberedare 8 - 10 minuter. Strö lite mjöl över degen, täck över bunken och ställ den att jäsa i ca 60 minuter. "Buffa" ner degen efter 30 minuter, detta ger mer arom åt brödet.

    Ta upp degen på mjölat bakbord och bearbeta den lätt. Dela degen i 20 lika stora bitar och rulla till bullar. Doppa ovansidan av bullarna i grahamsmjöl eller dinkelmjöl och lägg över dem på plåtar. Täck plåtarna och låt bullarna jäsa en andra gång i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

    Sätt in bullarna mitt i ugnen, sänk värmen till 225°C - grädda i 8 - 10 minuter. Lägg över bullarna på galler och låt de svalna under en kökshandduk för att bevara sin mjuka skorpa. Servera gärna med Milda Lätt och ett gott pålägg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.