Kryddbiff med dijonsås och rotmos
Milda.se
Milda.se

Kryddbiff med dijonsås och rotmos

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400-500 g nötfärs
  • 1 msk Knorr kött och grillkrydda
  • Milda flytande margarin
  • till stekning
  • Rotmos
  • 3-4 st potatisar
  • 2 st morötter
  • 1 st persiljerot eller palsernacka
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 100 ml Milda Mat
  • 2 msk torkad dragon
  • salt
  • peppar
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 st Knorr Fond du Chef beef
  • 150 ml Milda Mat
  • 2 tsk Maille dijonsenap

Beskrivning

    Blanda samman köttfärsen med kryddblandningen. Dela köttfärssmeten i fyra delar och forma dem till stora biffar.

    Häll Milda flytande margarin i pannan (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget). Lägg i biffarna när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Bryn på biffarna så tills de har en gyllenbrun yta. Därefter ugnstek dem klara i ca: 10 min på 180 grader.

    Skala potatisen och rotfrukterna, skär dem sedan i grova tärningar. Koka dem mjuka i kastrull med saltat vatten.

    Häll bort vattnet från kastrullen och tillsätt margarin, Milda Mat och dragon. Mosa allt sammans och behåll gärna några bitar av grönsakerna kvar i moset. Smaka av med salt och peppar

    Rör ihop margarin med vetemjöl till såsen och koka upp det med vatten och Fond. Tillsätt Milda Mat och dijonsenap.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.