Köttfärsgryta
Milda.se
Milda.se

Köttfärsgryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 stark korv t ex chorizo
  • 2 msk Milda flytande margarin

  • 300 g nötfärs
  • ½ tsk chilipeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 krm sambal oelek (het kryddpasta)
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 1 Knorr köttbuljongtärning

  • 4 msk Milda Fraiche

Beskrivning

    Skala potaitsen och skär dem i 1 cm stora tärningar. Lägg dem i kallt vatten så att de inte mörknar.

    Skala och hacka lök, riv morötterna grovt på ett rivjärn. Skär korven i skivor.

    Häll matfett i en stekpanna. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i färs och lök. Fräs tills färsen blivit torr och smulig, under omrörning.

    Tillsätt potatis, kryddor, buljongtärning och vatten. Låt grytan sjuda under lock i 10 - 15 minuter.

    Stek under tiden korvskivorna lätt i matfett. Blanda ner korv och morötter i grytan. Låt grytan koka upp. Servera grytan rykande het med en klick fraiche på toppen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.