Skala potaitsen och skär dem i 1 cm stora tärningar. Lägg dem i kallt vatten så att de inte mörknar.
Skala och hacka lök, riv morötterna grovt på ett rivjärn. Skär korven i skivor.
Häll matfett i en stekpanna. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i färs och lök. Fräs tills färsen blivit torr och smulig, under omrörning.
Tillsätt potatis, kryddor, buljongtärning och vatten. Låt grytan sjuda under lock i 10 - 15 minuter.
Stek under tiden korvskivorna lätt i matfett. Blanda ner korv och morötter i grytan. Låt grytan koka upp. Servera grytan rykande het med en klick fraiche på toppen.
Mustiga grytor är väl verkligen något som hör hösten till, det kan vi väl vara överens om. För det är något visst ändå, det där med årstiderna och de olika maträtterna som vi förknippar med dom
Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och skär rotfrukterna i tärningar. Fräs lök och rotfrukter på svag värme i en gryta med matfett, ca 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.