Köttbullssås
Milda.se
Milda.se

Köttbullssås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk Milda Culinesse
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk konc flytande kalvbuljong
  • ½ dl Milda Mat
  • 2 tsk messmör
  • ½ tsk kinesisk soja
  • salt
  • svartpeppar
  • malen

Beskrivning

    Värm Milda Culinesse på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner vetemjöl och låt det skumma ihop på botten utan att det får färg.

    Ta av kastrullen från plattan så att det får svalna något och vispa ner mjölk och buljong. Låt såsen koka upp. Koka sedan i 3-5 minuter så att den råa mjölsmaken försvinner.

    Tillsätt Milda Mat, messmör och soja och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.

    Istället för messmör kan såsen smaksättas med t ex gelé, dragon, salvia, senap eller ädelost.

    Servera såsen till köttfärsrätter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.