Bryn köttet hastigt runt om i en gryta med Milda flytande margarin.
Salta och peppra och sätt in grytan i mitten av ugnen. Ugnsstek till en innertemperatur på 58°C, ca 75minuter.
Låt köttet vila cirka 20 minuter innan det skärs upp i skivor.
Potatisgratäng Sätt ugnen på 200°C.
Skala potatisen och lägg all potatis i en bunke med kallt vatten.
Skala löken och vitlöken, skär löken tunt och riv vitlöken. Stek lök och vitlök i Milda flytande margarin i stekpannan. Låt steka sakta till dem är guldgul, ca 2 minuter.
Smörj en ugnssäker form generöst med Milda flytande margarin.
Låt potatisen rinna av väl i ett durkslag, skiva dem tunt. Varva potatisskivor, lök, salt och peppar, börja och avsluta med potatis.
Värm upp Milda Mat & Visp i en kastrull med en Knorr fond, häll sedan över potatisen. (låt ej vätskan täcka potatisen)
Sätt in formen i nedre delen av ugnen och grädda tills potatisen är mjuk, cirka 50-60 minuter. Strö över riven ost och gratinera till en gyllenbrun färg. Låt vila några minuter innan servering.
Sås Blanda allt utom maizena i en kastrull och koka upp, smaka av med salt och peppar, red av med ev maizena.
Tips: Servera gärna med svartvinbärsgelé och grönsaker
Smaka av med svartpeppar och gräslök. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Hacka bacon och soltorkade tomater i mindre bitar och rör ner i creme fracihen
Skala potatisen och skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Jojomensan, den där krämiga hasselnötskrämen har en alldeles egen dag i almanackan. Ibland är det så ända in i bänken gott med en sån där "riktig" söndagsmiddag, ni vet när man fyller matbordet och tallriken till bredden med alla möjliga goda tillbehör, slevar upp brunsåsoch äter tills man nästan spricker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.