Milda.se
Köttälskare!

Köttälskare!

Kött, oändliga möjligheter!
Krämig fläskfilégryta

Krämig fläskfilégryta

Putsa köttet och skiva det i ca 1 cm stora skivor. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Tillsätt vitlöken och fräs det någon minut
Ryggbiff med lök

Ryggbiff med lök

Rumstemperera köttet. Häll 2 msk matfett i en kall stekpanna och ställ in plattan på ett eller två steg under högsta läget
Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Platta ut kalvschnitzlarna mellan 2 smörpapper, så att de blir ca 5 mm tjocka. Dubbelpanera köttskivorna så här
Skinkwok

Skinkwok

Tips. Om du kokar nudlarna innan du börjar med köttet så kan du låta nudlarna steka med i någon minut. Strimla skinkskivorna i ca ½ cm breda strimlor
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Skär köttet i 3 x 3 cm stora bitar. Bryn köttbitarna i omgångar i flytande margarin i en stekpanna. Lägg efter hand över köttet i en gryta
Kassler i ugn med vitlök och rosmarin

Kassler i ugn med vitlök och rosmarin

Sätt ugnen på 250°C. Värm margarin i en stekpanna, lägg i lök, zucchini och pressad vitlök. Rör om och stek ur lite vätska ur grönsakerna, lägg dem sedan i en ugnsform
Indiskt lamm

Indiskt lamm

Putsa och skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva löken tunt
Rostbiff

Rostbiff

Sätt ugnen på 125°C. Krydda hela köttbiten med salt och svartpeppar. Lägg köttet i en ugnssäker form eller liten långpanna
Fläskfilé med grönsaksbiffar

Fläskfilé med grönsaksbiffar

Sätt ugnen på 175°C. Skala och riv potatis och rotsaker grovt. Blanda raspet med ägg, salt, peppar och ost
Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Sätt ugnen på 250 grader C. Blanda ströbröd (kan bytas ut mot havregryn) med vatten el mjölk, låt svälla ca 5 minuter
Rosmarinmarinerad fläskfilé

Rosmarinmarinerad fläskfilé

Sätt ugnen på 125°C. Putsa filéerna fria från hinnor och bryn dem runt om i Milda i en stekpanna. Lägg sedan över köttet i ugnssäkra formar
Kassler med ananas

Kassler med ananas

Sätt ugnen på 225°C. Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken. Varva purjolök och ris i en ugnssäker form
Orientalisk fläskfilé

Orientalisk fläskfilé

Putsa fläskfilén och skiva den i ca 1½ cm tjocka skivor. Bryn köttskivorna i matfett i en stekpanna. Lägg köttet åt sidan

Kokt kalv med dillsås

Häll vatten i en kastrull eller gryta och låt det koka upp. Skrapa köttet och ta bort ev senor. Skär sedan köttet i stora grytbitar och lägg det i det kokande vattnet
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Sätt ugnen på 200°C. Skär köttet i ca 3 mm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Stek löken i ½ msk matfett så att den får fin färg
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen). Skala lök och morötter. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar och klyfta löken
Fläskfilé gryta med svamp

Fläskfilé gryta med svamp

Borsta ren svampen från ev smuts och skräp, skiva champinjonerna. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1½ cm tjocka skivor
Salamifylld fläskfilé

Salamifylld fläskfilé

Sätt ugnen på 200ºC. Kärna ur paprikorna och skala vitlöken. Skär allt i lite grova bitar. Lägg det på ett stort ugnssäkert fat
Kassler i Bergakungens sås

Kassler i Bergakungens sås

Värm ugnen till 175°C. Lägg kasslern i en liten långpanna eller stekpanna. Stek den mitt i ugnen i 3/4-1 timme