Saffranssnurra
Milda.se
Milda.se

Saffranssnurra

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 1/2 dl havredryck
  • 250 g rumsvarmt Milda mat & bakmargarin
  • 2 påsar saffran (1 g)
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 13 dl vetemjöl (775 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g mandelmassa
  • 50 g rumsvarmt Milda mat & bakmargarin
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl blåbärssylt
  •  
  • Pensling
  • 1 ägg
  •  
  • Garnering
  • pärlsocker

Beskrivning

    Smula jästen i en bunke. Värm havredrycken fingervarm, 37°.

    Tillsätt finstött saffran i havredrycken. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig.

    Rör margarinet vitt och fluffigt tillsammans med sockret.

    Blanda ner margarinblandningen och ägg i bunken. Blanda 10 dl mjöl med bakpulver och salt och häll ned det i bunken. Arbeta till en smidig deg tills den släpper bunkens kanter. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Arbeta degen i maskin i ca 5 minuter och för hand i ca 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.

    Fyllning: Riv mandelmassa och blanda med margarin och socker.

    Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i 2 bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel ca 20x55 cm. Bred mandelfyllningen på den ena degbiten och bred sedan över blåbärssylt. Lägg på den andra degrektangeln och tryck till.

    Skär degplattor i ca 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna till snurror och lägg dem i bullformar. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter på plåt.

    Sätt ugnen på 230°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Tips, du kan förenkla bullarna genom att göra en platta, pensla med mandelmassefyllning och sedan blåbärssylt. Rulla ihop och skär i bitar som läggs i pappersformar, (som kanelbullar).

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.