Dadelkaka med apelsinglasyr
Milda.se
Milda.se

Dadelkaka med apelsinglasyr

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g dadlar
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 200 g Milda mat & bakmargarin
  • 2 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk apelsinjuice
  • färskpressad
  • 1 apelsin
  • skal från
  • 1/2 granatäpple
  • kärnor från

Beskrivning

    Börja med att lägga ¾ av dadlarna i en kastrull med vatten och socker. Hacka resterande dadlar grovt och ställ åt sidan.

    Koka dadlarna mjuka ca 10-12 minuter. Tillsätt Milda mat&bak i den heta dadelkrämen och vispa tills margarinet smält. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning.

    Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker och tillsätt i smeten tillsammans med resterande grovhackade dadlar.

    Häll i en kakform och grädda i 175° ca 40 minuter. Kakan blir godare och saftigare ju längre den står.

    Apelsinglasyr: Rör samman florsocker och apelsinsaft till lagom konsistens och ringla över den kalla kakan. Toppa med granatäpplekärnor och lite rivet apelsinskal.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.