Ingefärsstekt kycklingfilé
Milda.se
Milda.se

Ingefärsstekt kycklingfilé

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • ½ gul lök
  • 1  Knorr hönsbuljongtärning + 3 dl vatten
  • 1 dl Milda Mat
  • ½ tsk gurkmeja
  • 2 msk Maizena Majsstärkelse
  • 4 kycklingfiléer
  • 2-3 msk Milda flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • malen
  • 2 msk ingefära
  • färsk riven
  • 1 dl gräslök
  • hackad
  • 1 dl mousserande vin (eller cider)
  • kokt pressad potatis

Beskrivning

    Värm ugnen till 200°C. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Hacka löken och fräs den i lite Milda flytande margarin.

    Tillsätt buljong, vatten, Milda Mat och gurkmeja. Koka ihop allt i ca 5 minuter,.

    Red med majsstärkelse utrört i ett par matskedar vatten. Tillsätt äppeltärningarna och koka sakta ca 2 minuter.

    Bryn kycklingfiléerna i Milda flytande margarin, några minuter på varje sida salta och peppra. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och bred på ingefäran. Efterstek i ugnen i ca 10 minuter.

    Skrapa av det mesta av ingefäran och skiva upp kycklingfiléerna. Smaka av såsen med salt och peppar, rör i gräslöken.

    Häll i det mousserande vinet i såsen precis innan serveringen. Servera med pressad nykokt potatis till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.