Svamprisotto
Milda.se
Milda.se

Svamprisotto

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g färsk valfri svamp
  • 1 st gul lök
  • 2 msk Milda Culinesse flytande margarin
  • 4 dl arborio- eller avorioris
  • 1 liter vatten
  • 2 st Knorr svampbuljongtärningar
  • 2½ dl Milda MiniMat
  • svartpeppar

Beskrivning

    Rensa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Koka upp vatten med buljongtärnignarna och håll det sjudande.

    Sätt en gryta på medelvärme och häll i Milda Culinesse. När bubblorna slutat bubbla, lägg i den hackade löken och riset, fräs under omrörning tills riset blir genomskinligt.

    Tillsätt lite sjudande buljong i taget, rör om då och då. Späd med buljong allt eftersom riset suger upp vätskan.

    Efter 10 minuter - tillsätt svampen och låt risotton sjuda i ytterligare 10 minuter. Rör slutligen ner Milda MiniMat och låt risotton få ytterligare några minuter till en krämig konsistens. Smaka av med peppar och servera i varma djupa tallrikar genast.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.