Rumstemperera köttet. Häll 2 msk matfett i en kall stekpanna och ställ in plattan på ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla har det rätt stektemperatur.
Torka av och krydda biffarna med salt och peppar strax innan stekningen. Stek biffarna 2 minuter på var sida.
Servera med helstekt smålök och ugnsbakade, timjankryddade potatishalvor och Hellmans caramellised onion.
Servera ryggbiffarnamed den stekta löken, kokt potatis, skysås och blandad sallad. ryggbiffar. Dottern brukar inte vilja äta kött men då det begravdes i mängder medlök så åkte i alla fall lite ner och även hon var väldigt nöjd med middagen
Så där stod jag med min ryggbiff och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. Jag fick tips av en vän om att det såldes fin ryggbiff i bit billigt och det kunde jag inte stå emot
Resterna strimlades och blandades medrödlök som sjudits i olja, salt, socker och ättika till en egen sallad som man kan ha till lite vad som helst och den varar i kylskåp i ett par veckor tack vare ättikan och saltet
Skiva rödlöken och låt den svetta ihop med det skivade baconet och vitlöken i en kastrull. Potatis och ryggbiff, det får ni lista ut själva Men lova mig att ni gör detta…
Till vår köttbit åt vi en blomkålsgratäng med lite broccoli och en krämig ostsås i, det behöves därmed ingen sås utan det räckte gott och väl med ett vitlökssmör till
Servera ryggbiffenmed klyftpotatis, bearnaisesås och sallad. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Fräs finhackad chili och pressad vitlök i olivolja och smör
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.