Rårakor med löjrom
Milda.se
Milda.se

Rårakor med löjrom

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 vinterpotatisar (650 g)
  • ½ tsk salt
  • 2 msk Milda culinesse
  • 2 medelstora rödlökar
  • 3 dl gräddfil
  • 4 msk löjrom eller röd stenbitsrom
  • dill
  • citron
  • isbergssallad

Beskrivning

    Skala potatisen och riv den grovt på ett råkostjärn eller i en matberedare.

    Blanda genast den rivna potatisen med salt. Om blandningen verkar tjock kan du späda den med lite vatten, så att den flyter ut under stekningen. Tänk på att blandningen mörknar om den får stå för länge.

    Lägg Milda i kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet tystnat och blivit mycket svagt brynt – lägg i tre klickar smet åt gången, knappt 1/2 dl per råraka. Bred ut den så att rårakorna blir tunna och frasiga i kanterna. Stek rårakorna i 2-3 minuter på varje sida, precis lagom ljusbruna.

    Skala och finhacka lökarna.

    Servera med en klick gräddfil, finhackad lök och 1 msk löjrom. Garnera med strimlad isbergssallad, dillkvist och citronskiva.

    Rårakor serveras traditionellt med lingonsylt, stekt rimmat sidfläsk eller bacon.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.