Oxfilé med portvinssås och potatisragu
Milda.se
Milda.se

Oxfilé med portvinssås och potatisragu

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 oxfilébitar á 150 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • malen
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 1½ msk finhackad schalottenlök
  • 1 krm vitpeppar
  • grovkrossad
  • 1½ msk Milda flytande margarin

  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 dl portvin
  • 2½ dl vatten
  • 1½ msk Knorr flytande kalvbuljong
  • ½ msk kinesisk soja
  • ½ krm timjan
  • 4 medelstora potatisar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 stor röd lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 100 g sockerärter
  • 100 g skivade champinjoner

Beskrivning

    Sås:

    Fräs lök och peppar i matfettet i en kastrull utan att det får färg.

    Strö över mjöl, blanda väl och späd med vin, vatten, buljong och soja och låt det koka upp under omrörning.

    Låt såsen koka sakta i ca 10 minuter utan lock.
Sila såsen. Smaka av med salt och timjan.

    Potatisragu:

    Sätt ugnen på 250°C.
Tvätta och borsta potatisen väl.
Skär potatisen i stora kuber (skalet ska vara kvar) och paprikan i bitar samt rödlöken i klyftor.

    Lägg potatisbitarna på en långpanna och ringla över oljan och krydda med salt och rosmarin.

    Låt paprika, lök och svamp få steka med de sista 10 minuterna. Sockerärterna de sista 5 minuterna.

    Oxfilé:

    Stek oxfilébitarna i matfett i en stekpanna ca 2-3 minuter på varje sida.
Krydda med salt och peppar.

    Servera på varma tallrikar med en aning portvinssås runt köttet och potatisragun vid sidan om.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.