Fläskfilé med soltorkade tomater och balsamicodressing
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 51 röster
Ingredienser
600 g
fläskfilé
Milda Culinesse till stekning
salt
Knorr Svartpeppar
malen
1 gul
lök
liten
1-2
vitlöksklyftor
25 g
soltorkade tomater (i olja)
1 näve
färsk basilika
¾ dl
olivolja
¼ dl
balsamvinäger (drygt)
½-1 tsk
salt
1 krm
Knorr Svartpeppar
malen
basilikablad till dekoration
Beskrivning
Sätt ugnen på 125°C. Häll Milda Culinesse i en stekpanna. Sätt den på plattan och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna försvinner är det lagom att börja steka köttet. Bryn fläskfilén runt om. Salta och peppra.
Garanterat saftigt blir köttet om man använder köttermometer. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick köttermometern i tjockaste delen. Stek till termometern visar 65–66°C (ca 30 min).
Låt köttet kallna. Så här långt kan man förbereda dagen innan eller på morgonen samma dag som köttet skall ätas.
Gör iordning dressingen: Hacka lök, vitlök, tomater och strimla basilikan. Blanda ihop alla ingredienser och häll över det skivade köttet. Låt köttet marineras i dressingen mist 12 timmar. Låt gärna stå över natten! Garnera med basilika vid serveringen. Fläskfilén kan bytas ut mot samma mängd kycklingfilé!
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Igår tog min dotter studenten och till den lagade jag marinerad fläskfilé. Putsa fläskfiléerna. Bryn dem i smör en panna, krydda med salt, peppar och grillkrydda
Bryn nu fläskfilén i smör runt om i den varma stekpannan. Perfekt till buffén och picknick med smak av Italien av de soltorkadetomaternaoch balsamvinäger från Modena
Ansa fläskfilénoch skär den till mindre bitar. Servera med några stänk tryffelolja och vitlöksbröd. Ha därefter ner strimlad paprika, serranoskinka ochsoltorkadetomater
400 g gnocchi ( som en öppen snäcka) 500-600 g fläskfilé, skivad i cm tjocka skivor 12 champinjoner, dela i kvartar 1 dl strimlade soltorkadetomater i olja, strimla 8 cocktailtomater, delade i kvartar 10-15 färska basilikablad, finstrimla 1,5 dl riven. 500-600 g fläskfilé. 1 dl strimlade soltorkadetomater i olja. 8 cocktailtomater
Servera med hemmagjort potatismos och en sallad medtomateroch gurka. Salta och peppra och lägg över det i en traktörpanna (stekpanna med lite högre kanter och lock)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.