Fläskfilé med soltorkade tomater och balsamicodressing
Milda.se
Milda.se

Fläskfilé med soltorkade tomater och balsamicodressing

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Milda Culinesse till stekning
  • salt
  • Knorr Svartpeppar
  • malen
  • 1 gul lök
  • liten
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 25 g soltorkade tomater (i olja)
  • 1 näve färsk basilika
  • ¾ dl olivolja
  • ¼ dl balsamvinäger (drygt)
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm Knorr Svartpeppar
  • malen
  • basilikablad till dekoration

Beskrivning

    Sätt ugnen på 125°C. Häll Milda Culinesse i en stekpanna. Sätt den på plattan och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna försvinner är det lagom att börja steka köttet. Bryn fläskfilén runt om. Salta och peppra.

    Garanterat saftigt blir köttet om man använder köttermometer. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick köttermometern i tjockaste delen. Stek till termometern visar 65–66°C (ca 30 min).

    Låt köttet kallna. Så här långt kan man förbereda dagen innan eller på morgonen samma dag som köttet skall ätas.

    Gör iordning dressingen: Hacka lök, vitlök, tomater och strimla basilikan. Blanda ihop alla ingredienser och häll över det skivade köttet. Låt köttet marineras i dressingen mist 12 timmar. Låt gärna stå över natten! Garnera med basilika vid serveringen. Fläskfilén kan bytas ut mot samma mängd kycklingfilé!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.