Baka egna hamburgerbröd (se Hamburgerbröd) eller köp färdiga. Klyv bröden.
Blanda majonnäs, chilisås och gurkmix och låt stå svalt en stund. Strimla salladen grovt. Skala och skiva löken och tomaterna.
Blanda färsen med vatten, salt och svartpeppar. Forma fyra stora, platta hamburgare av färsen (färsen krymper lite när den steks).
Häll Milda flytande margarin i en kall stekpanna och ställ plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet tystnat och slutat bubbla - lägg i så många hamburgare att 2/3 av stekpannan fylls. Stek dem ca 2½ minut per sida. Platta till hamburgaren med stekspaden ett par gånger under stekningen. Häll ur fettet och skölj ur stekpannan med hett vatten. Stek nästa omgång hamburgare.
Lägg dressing, sallad, hamburgare, lökskiva och tomatskiva på underdelen av brödet och lägg slutligen på överdelen. Servera med pommes frites.
Jag gillar verkligen hamburgare och de behöver inte vara onyttiga. Bröden är ganska mättande och det räckte gott och väl med en hamburgare för att göra mig riktigt mätt
Igår gjorde vi hemmagjorda ekologiska hamburgare med bröd till middag. Det smakar så mycket bättre med egna hamburgare tycker jag och så vet man precis vad som finns i
Hamburgare som lyxas till med två såser blir fin helgmat att bjuda på. Forma fyra hamburgare. Du kan även kolla köttsaftens färg genom att trycka in en provsticka där hamburgaren är som tjockast
Vår middag igår blev superdupergoda hamburgare som vi åt med nybakade hamburgerbröd. Jag kan verkligen rekommendera att baka egna hamburgerbröd, det blir en helt annan upplevelse att äta hamburgare då
Hamburgare. Forma 4 hamburgare och klappa in pepparmixen. Blanda samman allt utom pepparmixen. Stek. Mot slutet kan du lägga ost på dem och låta den smälta ned under lock
När jag nu gjort både coleslaw och hamburgerbröd fattas bara hamburgaren. )Amerikanska hamburgare4 st500 g blandfärs2 ägg1/2 gul lök1 tsk salt2 msk Felix BBQ sauce (sweet & smokey)SvartpepparColeslawHamburgerbrödRör ihop färs med ägg, riven lök, salt och BBQ-sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.