Hamburgare
Milda.se
Milda.se

Hamburgare

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 msk gurkmix
  • Bostongurka
  • 400 g mager nötfärs
  • 3-4 msk vatten
  • 1 krm mald svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • ½ dl Hellmans majonnäs
  • ½ dl chilisås
  • 2-3 dl grovstrimlad isbergssallad
  • 1 stor   gul lök
  • 4 hamburgerbröd
  • 1-2 stora tomater
  • 4 port   pommes frites

Beskrivning

    Baka egna hamburgerbröd (se Hamburgerbröd) eller köp färdiga. Klyv bröden.

    Blanda majonnäs, chilisås och gurkmix och låt stå svalt en stund. Strimla salladen grovt. Skala och skiva löken och tomaterna.

    Blanda färsen med vatten, salt och svartpeppar.
Forma fyra stora, platta hamburgare av färsen (färsen krymper lite när den steks).

    Häll Milda flytande margarin i en kall stekpanna och ställ plattan ett eller två steg under högsta läget.
När matfettet tystnat och slutat bubbla - lägg i så många hamburgare att 2/3 av stekpannan fylls. Stek dem ca 2½ minut per sida. Platta till hamburgaren med stekspaden ett par gånger under stekningen. Häll ur fettet och skölj ur stekpannan med hett vatten. Stek nästa omgång hamburgare.

    Lägg dressing, sallad, hamburgare, lökskiva och tomatskiva på underdelen av brödet och lägg slutligen på överdelen. Servera med pommes frites.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.