Kebabpizza med vitlökssås
Milda.se
Milda.se

Kebabpizza med vitlökssås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk Milda Culinesse
  • ½ tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 400 g fryst kekabkött
  • 2 tomater
  • 1 burk champinjoner
  • 1 dl riven ost
  • svartpeppar
  • grovmalen
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2½ dl Milda Fraiche
  • 1 msk flytande honung
  • 2 krm salt
  • 1 tsk torkad basilika eller oregano

Beskrivning

    Tips! Kebabköttet kan bytas ut mot ren eller älgskav. Har du bråttom - använd pizzamix till degen.

    Smula ner jästen i en bunke. Häll över lite av det fingervarma (37°C) vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt och det mesta av mjölet (spar ½ dl). Arbeta degen blank och smidig, låt den jäsa övertäckt i bunken i ca 15 minuter. Sätt ugnen på 225°C.

    Skala och dela löken på längden, skiva tunt. Dela tomaterna, ta ur kärnhuset och skär tomatköttet i små tärningar. Riv osten.

    Dela degen i fyra delar, forma till bullar. Kalva ut dem tunt, ca 25 cm i diameter. Lägg över bottnarna på bakpappersklädda plåtar.

    Fördela tomat, svamp, lök, upptinat kött, ost och grovmalen svartpeppar över pizzorna.

    Grädda dem mitt i ugnen i ca 12 - 15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna. Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål, rör om ordentligt. Ringla vitlökssåsen över de nybakade pizzorna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.