Blanda vitlök, sojasås, fisksås, sesamolja, peppar och chiliblandning med 2 msk olja i en skål.
Lägg i biffköttet och blanda noga, täck över och ställ in i kylen över natten.
Rosta sesamfrön i en torr het stekpanna och lägg över på ett fat.
Hetta upp Milda i en wok eller stekpanna och lägg ner köttskivorna i ett lager. Stek snabbt i ca 1½ - 2 minuter på varje sida. Lägg upp dem på ett varmt fat.
Strö sesamfrön och finskuren gräslök över. Servera med kokt ris, wokad spenat och vattenkrasse.
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Perfekt fredagsmat, med andra ord. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. 400 g lövbiff. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Stek biffarna på medelvärme. Än så länge försöker jag med mobilbilder, inte lika bra kvalitet. Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar
Jag tycker många grönsaksbiff-recept som jag stött på i själva verket har visat sig vara en pannkakssmet med grönsaker i (nog för att det är gott men jag vill ha riktiga vegebiffar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.