Biff med sesamfrön
Milda.se
Milda.se

Biff med sesamfrön

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1½ msk sojasås
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk råsocker
  • 1 krm svartpeppar
  • malen
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk olja
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 500 g tunt skivad utskuren biff eller oxfilé
  • 2 tsk sesamfrön
  • 2 msk hackad gräslök
  • kokt ris
  • wokad spenat och vattenkrasse

Beskrivning

    Obs! Köttet ska marineras flera timmar i kylen.

    Blanda vitlök, sojasås, fisksås, sesamolja, peppar och chiliblandning med 2 msk olja i en skål.

    Lägg i biffköttet och blanda noga, täck över och ställ in i kylen över natten.

    Rosta sesamfrön i en torr het stekpanna och lägg över på ett fat.

    Hetta upp Milda i en wok eller stekpanna och lägg ner köttskivorna i ett lager. Stek snabbt i ca 1½ - 2 minuter på varje sida. Lägg upp dem på ett varmt fat.

    Strö sesamfrön och finskuren gräslök över. Servera med kokt ris, wokad spenat och vattenkrasse.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.