Grahamsbröd i form
Milda.se
Milda.se

Grahamsbröd i form

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 180 g grahamsmjöl
  • 240 g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk hel kummin
  • 1 msk sesamfrö
  • 2½ dl lättfil
  • 1½ dl yoghurt (eller lättfil)
  • ½ dl vit baksirap
  • 1 msk Milda Culinesse
  • Milda Culinesse

Beskrivning

    Smörj en 1½ liters avlång bakform med Milda Culinesse. Blanda alla torra ingredieser i en stor skål. Tillsätt fil, yoghurt, sirap och matfett och blanda samman till en lös smet.

    Häll upp smeten i formen och platta till den med en vattensköljd slickepott så ytan blir jämn. Ställ in formen på nedersta falsen och sätt ugnen på 175°C. Grädda 1 timme, stäng av ugnsvärmen och grädda ytterligare 10 minuter. Brödet är klart när det släppt från kanterna på formen!

    Stjälp upp på galler och låt svalna under duk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.