Åt för första gången grönkål på Sjätte tunnans julbord och vart stormförtjust. Färsk grönkål. 1 stånd ca 500 g grönkål. 1-2krm salt,. Koka kålen mjuk i buljong, ca 15-20 min. Låt långkålen sjuda ca 5 min. 1 stånd ca 500 g grönkål. 1-2krm salt,
1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
GrönkålGrönkål är en underskattad delikatess vid julbordet. ] Grönkål. 600 g Skuren grönkål Skinkspad spätt med vatten till 1 liter* 100 g / 1 dl Skinkflott eller smör** 1 dl Vispgrädde 1 dl3 krm Vitpeppar 2 msk Sirap1 ½ tsk Salt (prova dig fram, [. 600 g Skuren grönkål Skinkspad spätt med vatten till 1 liter* 100 g /
Kittelberget hade en god ko-mese i år, annars är det ju mest getmese som gäller. Ekologiskt odlad grönkål fanns också i frysen, som jag köpte på Ås Trädgård i höstas
1-1,5 dl socker. 10-12 medelstora fasta potatisar som är ungefär lika stora. 1-2 dl ströbröd. Låt pressas i ca 30-40 minuter så att de vätskar ur en hel del. 1-1,5 dl socker. 10-12 medelstora fasta potatisar som är ungefär lika stora. 1-2 dl ströbröd
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Till julsammankomsten med bokklubben lagade jag lite vegetarisk mat som passar fint till julbordet, bland annat denna stuvade grönkål
Gräddstuvad lever till höstmiddag Kycklinglever är väldigt billig, god och nyttig mat. Gräddstuvad Kycklinglever 450 gr färsk Kycklinglever 1 Svenskt Äpple 2 gula Lökar 5 dl Grädde ½ tärning Ekologisk Grönsaksbuljong 1 msk Japansk Soya Smör Salt och Vitpeppar Skölj av kycklinglevrarna i kallt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.