Glutenfria frukostbullar
Milda.se
Milda.se

Glutenfria frukostbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g glutenfri mix
  • Finax eller Semper
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 msk Fibermax
  • 1 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 5 dl vatten (37°C)

Beskrivning

    Häll de torra ingredienserna inklusive jästen i en matberedare. Tillsätt i margarin och det fingervarma vattnet, kör maskinen i 3 minuter.

    Häll över degen i en bunke, strö lite mix över. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

    Arbeta degen på nytt i bunken. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper eller i muffinsformar. Låt bullarna jäsa under duk i 15-20 min.

    Grädda bullarna mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.