Fisk- och skaldjursgryta à la Milda
Milda.se
Milda.se

Fisk- och skaldjursgryta à la Milda

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g lax
  • 200 g fast vit fisk
  • t ex hälleflundra eller torsk
  • 1 fänkål
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • 2-3 msk Milda flytande margarin
  • 1-2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning eller
  • 1½ msk flytande konc fiskbuljong
  • ½ kuvert saffran
  • 2 dl Milda Mat
  • 1 burk hela tomater
  • 1 krm timjan
  • torkad
  • 16-20 färska musslor eller musslor på burk
  • 150 g skalade räkor
  • salt
  • svartpeppar
  • malen

Beskrivning

    Skölj, ansa och skala grönsakerna. Skär fänkålen i skivor samt morot och purjolök i strimlor. Mjukfräs grönsakerna och den hackade vitlöken i matfett i en gryta utan att de tar färg.

    Tillsätt vin, vatten, buljongtärning och saffran. Koka 5 minuter. Tillsätt Milda Mat och koka upp på nytt.

    Grovhacka tomaterna och lägg ner dem i grytan. Smula i timjan.

    Skär fisken i bitar och lägg i den tillsamman med musslorna. Sjud sakta tills fisken är genomkokt.

    Tillsätt räkorna. Hetta upp grytan, men koka inte, då blir räkorna sega. Smaka av med salt och peppar.

    Servera fiskgrytan med ett gott bröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.