Heta räkor
Milda.se
Milda.se

Heta räkor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg färska eller tinade räkor
  • 4 msk olivolja eller rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • ½ dl chilisås
  • ½ tsk finhackad pepparfrukt
  • 2 Finhackade vitlöksklyftor
  • 250 g vitkål
  • 50 g konserverade aprikoser
  • 2 st schalottenlökar
  • 1½ msk Milda flytande margarin

Beskrivning

    Skala räkorna.

    Blanda olja, vinäger, chilisås, pepparfrukt och vitlök i en skål.

    Vänd ner räkorna i blandningen och låt skålen stå ca 2 timmar i kylen. Smaka av med salt och peppar.

    Strimla vitkål och hacka aprikoser och lök.

    Häll Milda Culinesse i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget, när bubblorna slutat bubbla – mjukfräs vitkål, aprikoser och lök. Men inte så mycket att de tar färg.

    Lägg de mjukfrästa grönsakerna på en tallrik och toppa med räkorna. Garnera med citron och dill. Och låt ett gott, mustigt bröd ackompanjera den heta rätten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.