Havskräftor à la Provencale
Milda.se
Milda.se

Havskräftor à la Provencale

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kokta havskräftor
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 bunt persilja
  • 4-5 tomater
  • 2 +1 msk Milda flytande margarin
  • ½ krm svartpeppar
  • malen
  • 2 krm timjan
  • 3-4 dl tort vitt vin
  • 1 Knorr fiskbuljongtärning
  • salt

Beskrivning

    Skala lök och vitlök. Ansa och dela champinjonerna. Hacka lök och persilja fint.

    Skålla och skala tomaterna. Dela dem i klyftor och kärna ur. Skär tomatköttet i grova strimlor.

    Mjukfräs löken lätt i ca 2 msk milda flytande margarin i en stor gryta. Pressa i vitlöken och krydda med peppar och smula i timjan. Låt alltsammans fräsa ett kort ögonblick.

    Tillsätt tomatstrimlor och champinjoner. Späd med ca 3 dl vin. Smula i fiskbuljongtärningen och koka upp. Rör i persilja och ca 1 msk matfett och lägg i kräftorna hela. Späd ev med ytterligare ca 1 dl vin.

    Täck pannan med lock och koka i 3-4 minuter. Smaka av spadet med salt.

    Pensla med margarin och strö över smulad timjan. Rosta i ugnen på grillvärme någon minut. Servera havskräftorna rykande heta med brödet som tillbehör.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.