Bouillabaisse
Milda.se
Milda.se

Bouillabaisse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 1/4 kg hel fisk av t ex gös och rödspätta
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • ½ st citron
  • saften av
  • 1 liter fiskbuljong
  • hemkokt eller tärning/fond
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • 4 tomater
  • 2 purjolökar
  • 20 färska blåmusslor alt musslor på burk (225 g)

Beskrivning

    Rensa och filéa fisken.

    Koka en fiskbuljong, eller lös upp 1-2 fiskbuljongtärningar i vatten.

    Ansa, skölj, skala och skiva grönsakerna.

    Häll Milda Culinesse i en stor gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.

    När bubblorna försvunnit är den idealiska stektemperaturen uppnådd – mjukfräs grönsaker, vitlök och gurkmeja under lock i 15 minuter. Sila ner buljongen. Sjud ca 10 minuter.

    Skålla, skala och skär tomaterna i bitar. Lägg dem i soppan.

    Koka musslorna. Lägg i burkmusslor sist. Annars blir de sega.

    Skär fiskfiléerna i strimlor och pressa över lite citron. Häll resten av citronsaften i soppan. Lägg i fisk och musslor. Sjud ett par minuter.

    Strö över finhackad persilja. Njut med bröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.