Spätta Anglaise
Milda.se
Milda.se

Spätta Anglaise

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • citronklyftor
  • 600 g färsk eller fryst spättafilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm citronpeppar
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 2 medelstora inlagda rödbetor (100 g)
  • ½ dl kapris
  • 50 g bacon
  • 1 dl finhackad persilja

Beskrivning

    Tina spättan om den varit fryst.

    Panera filéerna i mjöl blandat med salt och peppar.

    Lägg Milda en i kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet tystnat och blivit svagt brynt – lägg i fisken och stek den ca 2 minuter på varje sida. Stek inte för varmt! Lägg upp spättan på ett fat och håll den varm.

    Tärna rödbetorna och bryn dem och kaprisen försiktigt. Fördela rödbetsblandningen över spättan.

    Klipp bacon i strimlor. Stek hastigt upp och strö det sedan tillsammans med persiljan över spättan.

    Servera med kokt potatis och en citronklyfta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.