Laxfilé med varm avokado och potatissallad med saffransaioli
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
500 g
laxfilé
8 kokta
potatisar
3
avokador
1
lime
1
rödlök
3
tomater
2 msk
Milda flytande margarin
½ dl
Milda Fraiche
½ dl
majonnäs
1
vitlöksklyfta
1 kuvert
saffran
salt och svartpeppar
malen
sallad
Beskrivning
Sätt ugenen på 175°C. Koka potatisen under lock i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Låt svalna.
Dela avokadorna, ta bort kärnorna och skala dem. Skär dem i tärningar och lägg i en smord ugnssäker form. Pressa över limen.
Skala och strimla löken och strö den över avokadobitarna. Dela tomaterna och ta bort kärnhusen. Skär i lite mindre bitar. Skala potatisen och skär i bitar. Blanda allt i formen och salta och peppra.
Skär laxen i portionsbitar. Häll Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvunnit. LÄgg i laxen och stek på medelstark värme så att bitarna får färg. Salta och peppra.
Lägg laxbitarna överst i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Blanda Milda Fraiche, majonnäs, saffran, pressad vitlök, salt och peppar.
Servera laxen med potatissalladen saffransaiolin och en fräsch sallad.
Jag vet inte om det var att producenten är litet utöver det vanliga, eller om tanniner och annat har slipats av med tiden - för detta var ett sanslöst gott vin
Häll sedan vinägretten och lite av löken över den varma potatisen, rör runt och låt detta svalna. -) Laxfilén lade jag bara i en smörad ugnsform och toppade med rivet citronskal, salt och citronpeppar
Enkel sommarsallad med rostade hasselnötter, fetaost ochavokadomed limemarinerad laxfilé. Blanda salladsingredienserna, gör en vinaigrette på olivolja, vitlök, vit balsamvinäger, salt, peppar och italiensk eller grekisk salladskrydda
Senaste tiden har vi haft sådan tur med just avokadooch fulkomligt frossat i dem. Jag hade ett gäng pilgrimsmusslor i frysen som behövde ätas upp som jag lade i limejuice med en tanke att göra ceviche på, men de åkte istället på grillen de också, därför är de mycket lätt grillade (limejuicen gör dem lite "tillagade") och en överkurs i sammanhanget
Ljummen potatissalladmedavokadooch fetaost. Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
Koka potatisen med skal nätt och jämt färdig. Blanda kesella med vitlök. Låt svalna något och skiva. Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar
Varm choklad med skumtomtar och vit choklad. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.