Strö lite saltblandning och dill i botten på en form. Lägg i ena laxfilén med skinnsidan ner. Strö på hälften av saltblandningen och dillen. Lägg på andra laxfilén med den tjocka sidan mot den tunna. Strö på resten av kryddorna och dillen. Täck formen med plastfolie.
Låt stå kallt 2-3 dygn och vänd laxen några gånger under tiden. Servera laxen skivad med sallad, gravlaxsås och dill.
Såsen: Rör ihop senap, socker, salt, peppar och vinäger i en skål.
Tillsätt oljan först droppvis sedan i en tunn stråle under kraftig vispning.
Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravadelax klar. Fördela sedan chili och limeskal på laxbitarnaoch lägg den andra laxbiten ovanpå den andra
TIMJAN OCHBLODAPELSINGRAVADLAX MED SENAPSSÅS. På mitt julbord, får den gravadelaxen en given plats. Blanda socker, salt, vitpeppar och timjan och gnid in det runt om hela laxbiten
Fördela salt, socker, peppar och dillstjälkar runt om laxen. Spara hälften till laxpudding. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull
Ta hälften av ingefäran och bred ut skivorna över laxen. Tjockare lax behöver längre tid. Torka av fisken med hushållspapper och lägg den i en form där den ryms ganska precis
Sältan från den gravadelaxen blir efter den snabba stekningen extra påtaglig och passar därför bra till all den dryck man måste kasta i sig en varm sommardag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.