2 fiskbuljongtärningar
eller 3 msk konc flytande fiskbuljong
Beskrivning
Skölj de färska fiskfiléerna eller tina de djupfrysta. Skär fisken i bitar.
Skala morötter, potatis och palsternacka. Tärna potatisarna och riv morötter och palsternacka grovt. Snitta, skölj purjolöken och skär den i tunna skivor.
Häll Milda Culinesse i en gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla – tillsätt curry och mjukfräs grönsaker utan att de tar färg.
Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Lägg i fisken och sjud under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och strö över dill.
Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Grundrecept. Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska laga aiolin
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
MorotPaprikaGul/röd lökPurjolökPalsternackaKålrotRotselleriPotatisBroccoliÄrtorMajskornAnanasVitkålSugarsnapsGulbetaZucchiniVadsomhelst som du hittar i ditt kylskåp, bara fantasin sätter gränser
Riktigt bra basmatiris hittas främst i orientaliska livsmedelsbutiker Jag brukar titta efter de Indiska rissorterna som oftast har långa fina risskorn som inte klibbar ihop lika lätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.