Fisksoppa på lätt sätt
Milda.se
Milda.se

Fisksoppa på lätt sätt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g färsk eller djupfryst torsk
  • kolja eller sej
  • 1 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 palsternacka
  • ½ purjolök
  • 2 fiskbuljongtärningar eller 3 msk konc flytande fiskbuljong

Beskrivning

    Skölj de färska fiskfiléerna eller tina de djupfrysta. Skär fisken i bitar.

    Skala morötter, potatis och palsternacka. Tärna potatisarna och riv morötter och palsternacka grovt. Snitta, skölj purjolöken och skär den i tunna skivor.

    Häll Milda Culinesse i en gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla – tillsätt curry och mjukfräs grönsaker utan att de tar färg.

    Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Lägg i fisken och sjud under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och strö över dill.

    Servera soppan med ett gott bröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.