2 msk
flytande konc kyckling- eller grönsaksbuljong
100 g
sötmandel
1 liten
röd paprika
1 liten
squash
2 stjälkar
blekselleri
1 st
vitlöksklyfta
0.5 tsk
salt
Beskrivning
Skala och hacka löken. Skala moroten och skär den i små tärningar.
Häll 2 msk Milda Culinesse i en kall tjockbottnad kastrull. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När margarinet slutat bubbla – lägg i rotsakerna och låt dem fräsa några minuter.
Tillsätt sedan riset och låt det fräsa med en kort stund. Häll på vatten och buljong. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter.
Skålla, skala och strimla mandeln. Rosta den under omrörning i torr stekpanna.
Skölj, kärna ur och skär paprikan i fina tärningar. Strimla squashen och skär sellerin i tunna skivor.
Mjukfräs grönsakerna i resten av Milda Culinesse på svag värme och pressa i vitlöken. Krydda.
Blanda ner grönsaksfräset och mandeln i det kokta riset.
Servera riset till stekt kyckling. Rätten kan också serveras som ensamrätt med tomater, sallad, riven parmesanost och ett mustigt bröd.
Har tidigare snappat upp att det är viktigt att ha rumsvarma ägg för att kylda kan öka risken att de skär sig, men nu läste jag att det bästa marängerna skapas med äggvitor som fått ligga i en skål utan att vara täckta i kylskåp i någon dag för att vätskan ska avdunsta
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Jenny på Jennys matblogg har ordnat en "pizzautmaning", ingen pristävling men mest en kul grej att man kan rösta på "bästa pizzan" + att få lite tips från andra
Stekt rismed kyckling är en av mina favoriträtter. Koka riset och låt svalna. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta
Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.