Blinier
Milda.se
Milda.se

Blinier

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl Milda Mat
  • 5 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 125 g Milda mat- och bakmargarin
  • smält eller
  • 25 dl Milda flytande margarin
  • 1 äggvita
  • Milda margarin till stekning
  • 100 g Crème Bonjour Naturell
  • 1 liten rödlök
  • fint hackad
  • 50-100 g rom av valfri sort
  • tex löjrom
  • laxrom eller stenbitsrom

Beskrivning

    Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölk och grädde till 37°C. Rör ut jästen i lite av mjölk - gräddbladningen, tillsätt sedan resten.

    Rör ner mjölsorterna och rör smeten slät. Tillsätt matfettet - smält eller flytande. Låt smeten jäsa övertäckt i ca ½-1 timme.

    Vispa vitan till hårt skum och vänd försiktigt ner den i smeten.

    Häll Milda flytande margarin i en plättlagg eller stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Häll i smeten när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen. Vänd när smeten stelnat.

    Servera med de olika tillbehören i separata skålar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.