Minihamburgare
Milda.se
Milda.se

Minihamburgare

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • ½ tsk socker
  • 3½ dl vatten
  • 2 tsk Knorr flytande kalvfond
  • 8 dl vetemjöl
  • 25 g Milda Mat & Bakmargarin
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 dl Milda fraiche
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl majonnäs
  • ½ msk Knorr fond du chef vegetable
  • ½ msk honung
  • ¼ tsk svartpeppar
  • 700 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk Knorr flytande Fond kalv alt brynt lök
  • 3 msk Knorr BBQsås
  • 1 gul lök
  • riven
  • 2 krm chilipeppar
  • Milda flytande margarin till grillning
  • salt och peppar

Beskrivning

    Blanda jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt socker och fond (smält fonden i mikron), rör om. Blanda i mjölet och tillsätt slutligen margarinet. Knåda degen jämn och låt den jäsa under en handduk till sin dubbla storlek under en halvtimme.

    Dela degen i ca 14-16 delar och baka till bullar. Täck över bullarna och låt dom jäsa på bakplåt under en halvtimme. Pensla bullarna med ägg/vatten och strö sesamfrön på ytan. Grädda vid 200°C under 8-10 minuter.

    Blanda såsens ingredienser i en skål. Låt smakerna mogna fram i kylskåp under en timme.

    Fyll hamburgarna med små köttfärsbiffar, tomat, sallad och hamburgerdressing. Servera med grönsaksstickor och hamburgerdressing.

    Hamburga Blanda färsen med salt och peppar och arbeta den väl med en slev. Tillsätt Knorr Kalvfond, BBQsås, chilipeppar och lök och arbeta in den. Låt färsen vila 15 minuter i kylen.

    Forma färsen med vattensköljda händer till 16 små biffar.

    Pensla biffarna med flytande milda på bägge sidor, salta och peppra lite på varje sida. Applicera på grillen eller stekpannan och grilla eller stek dem ca 4 - 5 minuter på varje sida.

    Lägg på biffarna på varsitt bröd och sätt på ovandelarna/locket.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.