Sätt ugnen på 225°C. Skala och skölj jämnstora potatisar. Skär dem i tunna skivor, men inte helt igenom, de ska hålla ihop nertill. Ett bra knep är att placera potatisen i en träsked.
Lägg potatisen i en smord ugnssäker form och pensla dem med Milda flytande margarin.
Sätt in formen i mitten av ugnen och stek tills de har fått färg och är mjuka, ca 45 minuter. Pensla med Milda flytande margarin ett par gånger under stekningen.
När 10 minuter återstår av stektiden, strö över salt, ströbröd och/eller lite riven ost.
Sätt ugnen på 225°C. Skala potatisen. Skär den i ca 3 mm tunna skivor eller skiva den i matberedaren. Lägg halva potatismängden i en smord ugnssäker form
Varför äter man inte bakad potatis oftare. Det är ju så himla gott. Jag och gubben slog äntligen till och åt denna delikata rätt en fredag då det bara va vi två hemma
Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött. Vi hade riktig tur igår och fick tag i en bit nötytterfilè som var så mör så att den bara smälte i munnen
Lägg ½ hönökaka som botten. Stek bacon, skivade champinjoner och strimlad purjolök i en stekpanna. Häll över creme fraiche och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och en liten skvätt soja
Jag är något insnöad på mat i ugn nu märker jag. Men gratänger är ju så gott och det går nästan att lägga vad som helst i den där formen innan gratängsås slås över, lite ost på toppen och in i ugnen
Skär kylskåpskallt matfett i små bitar. Lägg mjölet i en skål och tillsätt matfettet. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en låg pajform med margarin. Skär broccolin i buketter och stammen i skivor. Koka upp vatten med lite salt och koka broccolistammen i ca 4 minuter och buketterna i 2 minuter
Vill bara tipsa om hur du kan göra hasselbackspotatis på lite snabbare vis. Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.