Somrig chokladkaka med jordgubbsmousse
Milda.se
Milda.se

Somrig chokladkaka med jordgubbsmousse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakaopulver
  • 50 g riven
  • mörk choklad
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • ströbröd för form
  • 6 gelatinblad
  • 2½ dl Milda Visp
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl jordgubbspuré
  • av färska jordgubbar
  • 1½ dl Milda Vaniljvisp
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • jordgubbssaft till bottnarna
  • 2½ dl Milda Visp
  • 2 msk socker
  • 1 liter bär alt frukt

Beskrivning

    Kakbotten: Vispa äggen och sockret till ett poröst skum. Blanda ihop de torra ingredienserna.

    Sikta ner mjölblandningen i smeten genom en sil och tillsätt den rivna, mörka chokladen. Blanda försiktigt till en jämn smet.

    Smörj en form med löstagbar botten, (24–26 cm i diameter) med Milda och bröa med ströbröd. Häll smeten i formen och grädda i 175°C i 35-40 minuter.

    Jordgubbsmousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

    Vispa kylskåpskall Milda Visp med florsockret och jordgubbspurén.

    Vispa kylskåpskall Milda Vaniljvisp. Rör ner Crème Bonjour färskost i en annan skål.

    Låt gelatinbladen rinna av och smält dem i en liten mängd varm jordgubbspuré.

    Tillsätt gelatinblandningen, jordgubbsvispen och vaniljsåsen med färskosten och blanda ihop.

    Montering: När kakans botten har kallnat delas den i tre lager. Fukta bottnarna med saft. Bred ut rejält med smet mellan bottnarna. Du kan baka och fylla kakbottnarna en dag i förväg.

    Vispa kylskåpskall Milda Visp och spritsa på och runt kakan. Dekorera kakan med olika bär och frukter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.