New York Cheesecake
Milda.se
Milda.se

New York Cheesecake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g Digestivekex
  • 75 g Milda mat- och bakmargarin
  • 75 dl Milda flytande margarin
  • 1 citron
  • 3 msk Maizena majsstärkelse
  • 400 g Crème Bonjour Naturell cream cheese
  • 5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 ägg
  • Florsocker att pudra med

Beskrivning

    Sätt ugnen på 150°C.

    Mixa kexen till smulor i en mixer. Har du ingen mixer går det lika bra att lägga kexen i en plastpåse och rulla en kavel över dem.

    Smält margarinet och blanda med smulorna, pressa ut dem i en rund bakform med avtagbar kant (26 cm). Klipp bakplåtspapper som är lika bred som formens höjd och placera runt kanten innan smeten hälls på.

    Tvätta citronen, riv skalet ner i en bunke och pressa ner 2 msk av juicen och blanda med skalet.

    Vispa ner Maizena i citronsaften så att den löser upp sig. Tillsätt cream cheese, socker och vaniljsocker. Vispa tills allt är väl blandat.

    Tillsätt äggen, ett i taget och blanda smeten väl. Häll smeten över kexbotten, grädda näst längst ner i ugnen ca 50 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.

    Täck med plastfilm och låt kakan vila i kylen några timmar eller över natten. Pudra kakan med florsocker innan servering.

    Tips: Byt gärna Digestivekexen mot chocolate chip cockies.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.