Lyxig kladdkaka med nötter
Milda.se
Milda.se

Lyxig kladdkaka med nötter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk Milda flytande margarin
  • till formen
  • 1 msk vetemjöl
  • till formen
  • 2 dl hackade nötter t.ex.hasselnötter
  • pistagenötter
  • valnötter (kan uteslutas)
  • 225 g mörk choklad
  • 40 % kakaohalt
  • 25 dl Milda flytande margarin
  • 4 ägg
  • 2 dl rörsocker eller råsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 80 g mörk choklad
  • hackad
  • 2 dl Milda Vaniljvisp
  • 5 dl apelsin
  • saften

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm), fördela de hackade nötterna i botten.

    Smält choklad och margarin i en kastrull på låg värme.

    Vispa under tiden ägg och socker poröst.

    Blanda vetemjöl och bakpulver.

    Rör ner den smälta chokladblandningen i äggsmeten. Sikta sedan ner mjölblandningen och rör om väl till en slät smet.

    Fyll formen och grädda näst längst ner i ugnen 15-18 minuter. Efter 15 minuter är kakan kladdig och efter 18 minuter lite fastare. Låt svalna.

    Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller i micron, rör samman med vaniljvisp till en slät smet och tillsätt sedan lite färskpressad apelsinsaft, smaka av till lagom apelsinsmak. Ställ kallt och låt stelna innan du breder ut glasyren på kakan.

    Serveringsförslag: Blanda 200 g halvtinade jordgubbar med 2 msk florsocker till en bärsås och servera till kakan tillsammans med Carte d’Or vaniljglass. Tips: Använd glasyren till att dekorera olika typer av kakor, den är också supergod som chokladkräm till frukt och bär.  

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.