Kladdkaka med lingon och kardemumma
Milda.se
Milda.se

Kladdkaka med lingon och kardemumma

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • ½ tsk salt
  • 1 dl Milda Culinesse
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2½ dl Milda Visp
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 tsk malen kardemumma

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

    Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao och salt. Rör ner matfett. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

    Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20 - 25 minuter.

    Vispa Milda Visp tjock och blanda sedan ner lingonsylt och kardemumma. Servera kakan med lingonvispen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.