Dessa små, små, läckra, friska och delikata biskvier tar lite tid att göra. Men det är värt besväret!
Sätt ugnen på 175°C. Riv mandelmassan grovt och blanda den smidig med äggvitan.
Forma till 20 små kulor, platta ut dem något och lägg sedan över dem på bakplåtspappersklädd plåt. Bästa redskap är väl sköljda händer. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna under hannduk.
Pressa saften från citronerna, det ska bli drygt 1½ dl. Koka upp silad citronsaft med florsocker i en liten kastrull. Låt det hela sjuda utan lock i ca 10 minuter. Pass på så att den inte kokar för länge och blir brun och besk. Den ska bara bli simmig i konsistensen.
Vispa sönder äggulorna i en bunke. Vispa med elvispen på medelfart långsamt ner den heta citronlagen i äggulorna. Låt svalna.
Bred citronkräm på mandelbottnarna med en bred smörkniv. Kyl kakorna någon timme i kylen.
Rör ihop florsocker med citronsaft och olja. Ev kan några droppar gul karamellfärg tillsättas om man vill göra biskvierna extra gula. Glasyren ska vara tjockflytande, tillsätt ev lite mer citronsaft om så behövs. Bred försiktigt glasyr på biskvierna. Låt dem stelna i kylen. Biskvierna går att frysa men bottnarna blir då mjuka.
#biskvier #lemoncurd #citronbiskvier Botten. Mmm… Biskvier är så gott. Jag gjorde lemoncurd för ett par veckor sedan och hade en del kvar som jag kände att det var dags att göra av med nu
Citronbiskvier12 stBotten285 g mandelmassa1 äggvitaFyllning150 g rumsvarmt smör1 äggula2½ dl florsocker2 tsk vaniljsockerskal och saft från ½ citronTopping200 g vit chokladSätt ugnen på 175 grader
Biskvibotten. Sätt ugnen på 175°. Blanda mandelmassa med socker. Tillsätt äggvita, lite i taget. Spritsa ut små biskvibottnar på en plåt klädd med bakplåtspapper
Ugn. 175°. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggvitan lite i taget och blanda till en tjock smet. Spritsa eller klicka ut smeten till runda bottnar på plåt täckt med bakplåtspapper
Citronbiskvier. 4 juni 2015, 19. 45. Mmm. Biskvier är så gott. Jag gjorde ju lemoncurd för ett par veckor sedan och hade en del kvar som jag kände att det var dags att göra av med nu
Bjöd idag mina kollegor på citronbiskvier. Jag gör ibland chokladbiskvier och har länge velat göra citronbiskvier efter att ha blivit inspirerad av min underbara bok "Sommarens Söta"
Jag hade några citroner hemma, som jag tyckte var bäst att använda innan de blev förstörda. Och i kylen låg ett paket marsipan (som jag först trodde var mandelmassa) och väntade på att få bli omhändertagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.