Chokladmousse
Milda.se
Milda.se

Chokladmousse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 2 gelatinblad
  • 2½ dl Milda Visp
  • hyvlad choklad

Beskrivning

    Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i en kastrull, ca 5 minuter.

    Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron, låt den svalna.

    Vispa Milda Visp och tillsätt den smälta chokladen under fortsatt vispning till luftig konsistens.

    Häll av vattnet och smält gelatinet försiktigt i kastrullen på svag värme, låt det svalna. Häll gelatinet i en fin stråle under omrörning i chokladblandning.

    Häll upp moussen i en skål och låt den stå kallt i kylen ca 3 timmar. Skeda upp moussen med en het sked på desserttallrikar och garnera med hyvlad choklad.

    Tips! Använd potatisskalare för att hyvla spån av choklad till garenring.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.