Börja med Tårtbottnarna, sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smörj och mjöla två små runda formar ca 16 cm i diameter eller en större form.
Vispa kraftigt socker, margarin och sirap tills luftigt.
Separera äggen och vispa ner äggulorna i sockersmeten
Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
Smält chokladen i vattenbad eller på låg värme i kastrull.
Vispa äggvitorna tills ett tjockt skum.
Vänd nu försiktigt ner mjölblandningen varvat med mjölk. Vänd sedan ner chokladen och till sist äggvitorna.
Baka mitt i ugnen ca 50 min tills torra inuti (prova med tandpetare).
Låt svalna helt innan du skär kakan i tre skikt alternativt de två kakorna i två skikt.
Medan kakan svalnar gör du frostingen. Börja genom att vispa margarinet mjukt och luftigt med elvisp.
Blanda ihop hälften av florsockret, kakaon och vaniljsockret.
Sikta ner med sil i margarinet under vispning för att undvika klumpar.
Vispa ner färskosten.
Tillsätt resten av florsockret lite i taget. Använd inte allt om konsistensen känns bra. Det ska gå att spackla tårtan med frostingen så den får inte bli för hård.
Bred ett ca 5 mm tjockt lager med frosting på första bottnen med en spatel, slickepott eller dylikt. Lägg mittdelen ovanpå och upprepa tills frosting finns mellan alla tre lager samt på toppen. Spackla till sist kanterna med frosting. Dekorera med hackad choklad och hallon.
Nu ska jag gå och fota en alldeles underbart god vit choklad cheesecake som jag gjorde igår. Double Chocolate Cake200 g rumsvarmt smör270 g strösocker3 ägg60 g kakao300 g vetemjöl½ tsk bakpulver1½ tsk bikarbonat1 tsk vaniljsocker1 tsk salt3 dl iskallt vattenSätt ugnen på 175 grader
Jag måste erkänna att jag är rätt såld på chokladmoussetårtor. Ni vet såna där som bara smälter i munnen, och även om de ofta är ganska mäktiga, så är det svårt att inte ta en sked till
Vi bjöd på hamburgare till lunch (bilder kommer snart) och sen en Devil's foodcake till kaffet och den här kakan blev riktigt god om än lite mäktig med all glasyren (skulle jag göra den igen skulle jag nog minska på glasyren)
Igår var en urmysig kväll med Mia och Kristin. Vi frossade i den här fantastiska chokladkakan. 200 g smör3 dl ljust muscovadosocker1 dl ljus sirap4 st ägg3 dl mjölk5 dl mjöl1
Eftersom Devil's foodcake är min favorit chokladtårta så fick det bli en spinoff av den tårtan =D. Min vän Rikard och hans fru Susanne ska ha en bebis och dessutom fyllde Susanne år för några dagar sedan så detta var tvunget att firas =)
Alldeles för länge har jag velat göra Devil's foodcake eftersom alla pratar om den. Imorgon ska det bli en liten påsktårta och några påskdekorerade cupcakes
En av tårtorna blev denna chokladtårta inspirerad av den amerikanska kakan Devil's foodcake. För ett tag sedan fyllde min äldsta lillasyster 6 år och hon beställde två tårtor till kalaset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.