En himmelsk kladdig, smörig kanelbulle med mycket kanel. Tänk dig att den är gjort på buttermilk och brunt socker och även toppad med len Philadelphia glasyr så är du i himlen
Visst blir er första tanke "Varför firar hon inte med en tårta. Alltså min älskling som har kämpat så med plugg, hon går andra året på Sofia Hemmet, och att även ta körkort
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Häll ner lite av vätskan i jästen och rör om tills det har löst sig, häll sedan ner resten av vätskan, häll ner socker, ägg, salt och kardemumma och blanda om medan du häller i nästan allt mjöl, lite kan vara bra att spara till utbakningen sedan
Här sitter jag med datorn i knät, trötta och febriga barn i soffan och en kopp te på igång – jag har nog ett par vakna timmar till framför mig skulle jag gissa på
Strö över rikligt med strösocker och kanel. Smält smöret på medelvärme, tillsätt mjölk och värm upp till 37 °, fingervärme. När bullarna har jäst, pensla en plåt i taget med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och mandelflarn om så önskas och in i ugnen i ca 11 min
Himla smidigt och så gott med nybakat. Ljumma mjölken och rör ut jästen med. Dela rutorna och pensla med smält smör, doppa sedan varje bit i strösocker
Börja med att hälla i mjöl, smulad jäst, mjölk (fingervarm) socker, kardemumma och ägget i bunken till hushållsassisten och kör ihop degen långsamt med degkrok
Det är ju inte en "riktigt" bulle i och med att den inte är gjord på en deg som ska jäsa, men det smakar väldigt mycket som en bulle och går alltså sjukt mycket snabbare
Kommentarer
mariagraube
Jättegoda!
Logga in eller Registrera för att kommentera.